צאת הכוכבים בתענית תשעה באב

שאלה:

למי שמחמיר לגבי זמני השקיעה וצאת הכוכבים בכניסת ויציאת שבת וביום חול-
כמו שיטת החזון איש או כמו רבינו תם-

צריך להחמיר כך גם לגבי הגדרת צאת הכוכבים לגבי יציאת התענית בתשעה באב?

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושאים אלו?

תשובה:

שלום רב,

לא. בדרך כלל המחמירים להקפיד על צאת הכוכבים כר"ת זה משום שבדאורייתא הם מעוניינים להקפיד ולהימנע מאיסורים עד צאת הכוכבים לכל השיטות. אבל בתשעה באב שאין זה מדאורייתא אינם צריכים להקפיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ולגבי המחמירים כשיטת החזון איש? לשיטתם זה עניין של הגדרת צאת הכוכבים עצמו אז אולי גם במוצאי תשעה באב ואפילו שזה מדרבנן?

    יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

  2. כדאי להחמיר כשיטת החזון איש במוצאי תשעה באב. 35 דק' לאחר השקיעה, בלאו הכי זה הזמן בערך שגומרים ערבית.