הליכה לרופא בתשעה באב

שאלה:

האם מותר ללכת לרופא בתשעה באב ? מדובר על תור שנקבע לפני כמה חודשים ואם ידחה יהיה רק בעוד ארבעה חודשים.
זהו תור עבור הליך ניתוחי שאני צריכה לעבור.
תודה

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה היה כדאי שלא לקבוע תור בתשעה באב שכן אסור להסיח דעת מהאבלות, אולם לאחר שזה כבר נקבע והתור הבא רק בעוד ארבעה חודשים, אפשר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא קבעתי לתשעה באב.לאחר שהתור נקבע בתאריך לועזי,שמתי לב לפני שבועיים שמדובר על תשעה באב.ניסיתי לדחות וקבלתי תור לעוד מספר חודשים.
    תודה רבה