רובו של היכל בי' נשרף

שאלה:

שלום וברכה,

שאלתי כאן בעבר את השאלה ולא הבנתי את התשובה.
חשבתי לשאול כאן שוב ואולי הפעם אבין את התשובה.
כידוע, ר' יוחנן אומר שהיה צריך להתקין את התענית בי' באב מפני שרובו של היכל נשרף בי'.
שאלתי היא, מכיוון שיש לנו כלל שפורענותא לא מקדמינן, ולכן כשחל בשבת נדחה ליום ראשון ולא מקדימים לח' או לז' שזה יום חמישי או שישי, א"כ מדוע נקבע בט' שלעומת י' שברובו של י' נשרף – א"כ זה כן מקדמינן, ומדוע לא נתקן תענית בי'?
אני מקווה שהסברתי טוב את השאלה ושאבין את התשובה.
יישר כח.

תשובה:

מה שאמרו שלא מקדימים זה לא בקשר לשאלה למתי לקבוע, בזה יש קשת של שיקולים, אלא לאחר שנקבע לתאריך מסויים ובאופן חד פעמי בגלל שבת צריך שלנות, האם להקדים או לאחר…