תמונה מזוייפת למתן משכנתא

שאלה:

בס״ד
לכבוד הרב שליט״א
הנני בתהליך של קניית בית בע״ה
על מנת לקבל אישור למשכנתא אני חייב שתהיה תמונה של מטבח מתפקד.
הבית שאני קונה עבר פיצוץ של צינור ולכן אין מטבח- ללא כל ספק אני מתכנן להתקין מטבח מתפקד וחדש ב״ה אך איני יכול לעשות זאת לפני קבלת המשכנתא כי בעל הבית לא נותן להתחיל בעבודה אז יש פה מלכוד. יש שני דרכים בפני- או לשלוח תמונה שהיא דוגמא למה שיהיה ולומר שזה מה שיש
או להתקין מטבח זמני שרק יעלה לי כסף ומאמץ רק ויפורק בכל מקרה ברגע שיתחילו השיפוצים. האם מותר לשלוח תמונה למרות שאינה מייצגת את הבית העכשווי?
בתודה רבה
ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה,

המטבח והדירה בתפקוד ולכן אין בעיה לשלוח תמונה של המטבח החדש שאתה מתכנן לעשות. התמונה היא הוכחה שאתה הולך לגור בדירה וזה לא שקר.

בהצלחה ועסקה טובה.