תחילת זמן קריאת שמע

שאלה:

רוצה לשאול הרבה פעמים אני נשאר ער עד מאוחר ,אבל מנסה להחזיק עוד קצת כדי לקרוא קריאת שמע דאוריתא והולך לישון לצערי אני לא במצב נפשי כרגע שיכול להקפיד על מנין וזמן תפילה ,אבל כן חשוב לי קריאת שמע דאוריתא ,האם מעלות השחר כבר אפשר לקרוא ולצאת ידי חובה או רק מהנץ תודה רבה

תשובה:

הזמן הוא משיכיר את חברו בריחוק ארבע אמות, שזה כמה דקות לאחר עלות השחר, בערך שעה לפני הנץ החמה [יש כמה שיטות בזה].

בשורות טובות ורפואה שלמה.

מקורות:

שו"ע סי' נח סעי' א וביאור הלכה שם.