סרט במוצאי תשעה באב

שאלה:

האם מותר לראות סרט בצאת צום תשעה באב?

תשובה:

שלום ידידי, זה לא שאלה של מותר אסור [לגבי זה, ככלל דיני תשעת הימים לבני אשכנז נוהגים עד למחרת בחצות היום, ולבני ספרד בכל י' באב לא אוכלים בשר ולא שותים יין], השאלה היא למה אתה כל כך בטוח שתשעה באב לא ישפיע עלינו כלום, ומיד לאחריו נהיה מסוגלים לראות סרט ולשכוח מכל ענין החורבן, כאילו לא צמנו ולא בכינו?

[באופן כללי מומלץ מאוד להמנע מצפייה בסרטים בכלל, ובפרט סרטים שיש באים משהו לא צנוע או אלים – ואינני מאמין שיש סרט שנמנעים בו ממראות אסורות!].

שנזכה לגאולה שלמה ולבנין בית המקדש, שבת שלום.