הלכות תשעה באב שחל בשבת

שאלה:

שלום הרב.
שמעתי שיעור על תשעה באב אבל לא כל כך הבנתי חלק מהדברים

1. צריך להקדים מנחה בשבת ?
2. אסור לשבת בתשעה באב עד חצות היום ?
3. מתי נכנס תשעה באב ?
4. ומה סדר ההבדלה ? הבנתי שצריך לשנות משהו בברכת "מיני בשמים"
5. מתי להחליף את הבגדים לבגדים משומשים ? איך שנכנס תשעה באב או לפני ?
ואם אסור להתקלח
אז אנחנו נהיה יומיים בלי להתקלח ?

סלח לי על הבורות אני לא כל כך מבין בהלכות

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שחייבים לסיים אכילה ושתיה עד שקיעת החמה, וכדאי כמה דקות קודם כדי שלא להכשל, חייבים להתפלל מנחה מוקדם כדי להספיק לסיים סעודה שלישית בזמן.

2. עד חצות היום יושבים על כסא פחות משלושה טפחים – 24 ס"מ.

3. מיד בשקיעת החמה ביום השבת אסור לאכול ולשתות, אבל בגדי חול לובשים רק 20 דקות לאחר השקיעה. נעליים יש לחלוץ מיד בשקיעה אבל לא לצאת מהבית עם נעלי אבלות עד 20 דקות אחר כך.

4. הבדלה לא עושים במוצאי שבת כי אסור לשתות, רק מברכים מאורי האש על הנר, ואת ההבדלה לבד הגפן וברוך המבדיל בלי בשמים ונר, עושים במוצאי הצום.

5. נהיה יומים בלי להתקלח וכדאי בית מקדשנו להתאבל עליו וכל המתאבל על ציון וירושלים זוכה ורואה בשמחתה.

שבת שלום ובשורות טובות.