הבדלה מוצאי שבת ליל תשעה באב

שאלה:

לגבי הבדלה בדברים במוצאי שבת הקרובה ליל תשעה באב:

מי שנוהג לומר את הנוסח הרחב של "ברוך המבדיל בין קודש לחול, בין אור לחושך, בין ישראל לעמים, בין יום השביעי לששת ימי המעשה. ברוך המבדיל בין קודש לחול"
ולא רק את הנוסח הקצר של "ברוך המבדיל בין קודש לחול"-

השאלה:

האם בליל תשעה באב יאמר גם את הנוסח הארוך? אולי יש בזה צד שמחה במקום אבלות?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

מה השמחה בזה? בודאי יאמר את הנוסח הארוך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אבל בדיעבד יוצא גם בנוסח הקצר של "ברוך המבדיל בין קודש לחול" בלבד, גם אם יש פה נדר של מנהג טוב שלוש פעמים?

    יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

  2. לשם ההבהרה:

    מדובר בשאלה הראשית על הבדלה בדברים בלי שם ומלכות גם בנוסח המקוצר וגם הארוך יותר כי הבדלה בשם ומלכות זה רק על היין במוצאי תשעה באב.

    האם נכון?

  3. זה נכון לגמרי, אבל מה שמפריע לי הוא שאתה יודע את התשובה, ואתה שואל מתוך לחץ, חייבים לטפל בזה, אל תזניח! בשורות טובות.