צום תשעה באב עם כליה אחת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ילדה בת 14 שיש לה כליה אחת ב"ה מתפקדת טוב. בבדיקה שגרתית אצל נפרולוג , היא צריכה להקפיד תמיד על שתיה שח"ו לא תתיבש ..בהתייעצות לגבי צומות הוא אמר שאם היא מרגישה לא טוב בצום
היא צריכה לשתות.
אודה לתשובה איך לנהוג בעניין ההלכתי
תודה

תשובה:

אני חושב שהוא אמר נכון מאוד. כל עוד היא מרגישה בסדר אין כל בעיה לצום. ככל שיש תפקודי כליה טובים בזו האחת, אדם יכול לחיות חיים טובים יפים ושמחים עם כליה אחת. אחרי כריתת כליה בחודשים הראשונים שהגוף עוד לא התרגל לתת פעילות מוגברת בכליה הנותרת, יש להמנע מלצום.

בריאות טובה ורוב נחת.