צום תשעה באב למינקת

שאלה:

אישה מטופלת עם כמה ילדים קטנים בבית, עם תינוקת בת שנה ו3 חדשים שיונקת וגם אוכלת עוד דברים, האם צריך לצום? לציין שהתינוקת לא גדלה מספיק והיא שוקלת כבת חצי שנה.

תשובה:

שלום וברכה

אם התינוקת לא מסוגלת לעכל מזון אחר מלבד הנקה אין לצום, אבל אם היא מקבלת גם מזונות אחרים, אין סיבה שלא לצום. אשמח אם תסביר יותר למה התינוקת לא ניזונת טוב, זה יעזור בהכרעת הענין כפי שכבר רמזתי [תבדקו גם אפשרות שהכרתי בעבר, של אשה שהתעקשה לטובת הילד רק על הנקה, והילד היה מאוד לא רגוע ובכה מאוד אצל המטפלת ולא עלה במשקל, ולבסוף התברר שאין לה מספיק חלב ובילד פשוט רעב, ברגע שהתחילו לתת לו מטרנה הוא נהיה בן אדם…].

רוב נחת ושמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם די לה [לא אם היא יכולה להסתדר, אלא אם זה ממש מספיק לה] במאכלים שהיא רגילה לאכול, וניתן לעשות שביום האמא לא תניק אלא רק בלילה, אפשר לצום, אם היא חייבת לינוק ביום, אז האמא לא תצום.