צום תשעה באב לאשה בהריון

שאלה:

שלום רב, לפני כשלושה שבועות שאלתי לגביי תענית צום י"ז בתמוז מפני שאני אישה בהריון (הריון ראשון ב"ה), בזמנו נפסק לי לא לצום והרב ביקש שאפנה שוב לפני תשעה באב.
אשמח לקבל תשובה לגביי העניין ההלכתי לצום תשעה באב לאישה בהריון – כעת, בחודש שביעי ב"ה.
בתודה מראש

תשובה:

אינני יכול לזכור את פרטי השאלה, ב"ה היו כאן מאז כמה וכמה מאות שאלות… באופן כללי, אשה בהריון שהיא בריאה והכל בסדר, צמה בתשעה באב, ואם חלילה מרגישים משהו חריג, כאבי ראש חזקים, כאבי בטן, צירים, או חולשה רבה במיוחד – יש להפסיק לצום.

לידה קלה ובריאה בעיתו ובזמנו.

והכי חשוב להתכונן היטב היטב לצום יומים קודם ובצום עצמו לשכב הרבה ובמקום ממוזג. יהיה חם מאוד השנה בתשעה באב.

הצטרף לדיון

תגובה 1