מצאתי שטר כסף מקופל

שאלה:

מצאתי שטר מקופל של 100 ש"ח ברחוב והי'ה נראה שממש עכשיו נפל ממישהו, ועל המקום לא היה שום מישהו שאמר שנפל ממנו, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השטר מקופל בצורה רגילה, השטר שייך למוצא ואין עליו חובה להכריז כדין מצא מעות שתולים שהמאבד שם לב והתייאש.

אם השטר מקופל על ארבע לאורך ולרוחב ואין דרך להעביר את השטר בצורה כזו, הרי זה סימן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בדין ייאוש שלא מדעת במציאת כסף.

בכסף אין סימן כיון שמעביר כך את הכסף ותולים שאולי נפל מאחרים אבל אם הכסף נמצא בצורה שלא מעבירים כך את הכסף הרי זה סימן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. של' כבוד הרב,
    לפני שעות מספר כשהיי'תי בסופר ראיתי על הרצפה שטר כסף מקופל חצי על חצי והרמתיו. אך היה לו כעין קיפול נוסף עליו כמעין משולש שלי נראה שזה בגלל שבא במגע עם רגל/רגלי הלקוחות, אבל גם יכול להיות שלא, ואולי קיפול זה נעשה על ידי מי שזה נפל ממנו. מה בבקשה הרב יש לעשות בספק כזה?