תשעה באב במוצאי שבת בפטרבורג – מתי לקרוא מגילת איכה?

שאלה:

כשמוצאי שבת מאוד מאוחר (בס.-פטרבורג – 0:24) מתי אפשר להחליף נעלים ולקרוא איכה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שיש כבר מנהג קבוע בענין זה במקומכם, ואינני רוצה להכניס ראשי בין ההרים הרמים. מסברא פשוטה נראה שאין להקדים בשום אופן, בשבת אסור לנהוג מנהגי אבלות, ודאי לא חליצת נעלים, אבל גם קריאת מגילת איכה אין זמנה וענינה בשבת. תמתינו המבוגרים עד לשעת לילה המתאימה לכך ואז תקראו.

שנזכה לגאולה שלמה.