פגע בתש"ר לפני תש"י ולפני הטלית – מה יעשה?

שאלה:

בס"ד
מי שלפני שהתעטף בטלית פגע בתש"ר [דע"כ הוא צריך לעזבם ולהניח תש"י תחילה] האם יתעטף בטלית קודם או יניח תפלין [כמובן כסדר תש"י ואח"כ תש"ר] ואח"כ טלית

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה פשיטא שיתעטף בטלית תחילה. אלא שלא יחזיר את התפילין של ראש למקומם בנרתיק, כי אז בעל כרחך [לפחות לחלק מהדעות] הוא נתקל כרגע בתפילין של יד… אלא ישים אותן לצידו על השולחן ויקח את הטלית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    א' אם תש"י ותש"ר הם מצוה אחת יש מקום לומר דאע"ג שגם כאן הוא צריך לעזוב את התש"ר ולהקדים את התש"י אבל מ"מ זה נחשב שעדין הוא מחזיק את מצות התפלין ואין לו לעזוב מצוה זו שפגע בה ולקיים מצוה אחרת כגון ציצית.
    ב' גם אם ע"כ הוא צריך לעזוב את מצות התפלין שפגע בה עכשיו אבל מ"מ אולי עדין צריך להקדימה לכל מצוות אחרות מכיון שהוא כבר פגע בהם ולכן אולי אכתי עליו להקדימן כמה שיכול [וכן כל מי שפגע במצוה ועזבה בטעות בשביל מצוה אחרת אע,ג שכתב המשנ"ב שעכשיו צריך לקיים את המצוה השניה שפגע בה אבל אולי כשיגמור את אותה מצוה אחרת הוא צריך לחזור דוקא למצוה שפגע בה תחילה.

  2. שומע, נראה בעיני חידוש לכאורה. אבל אם יש לכם עוד מקורות בענין נשמח אם תשתפו אותנו ואת כל המעיינים היקרים.