כיבוס לכבוד שבת בתשעת הימים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. האם אומרים להורים
" שבוע טוב " ו"בוקר טוב" ביום תשעה באב , או שיש להימנע וגם לא לענות להם אם הם אומרים לי ?
2. בעניין הכיבוס, ברור לי שבתשעת הימים אין ללבוש בגדים מכובסים ואין לכבס ולגהץ, אך שבת קודש היא מעל הכל , ובשבת אין ללבוש בגד מקומט ועם ריח זיעה , כך לפחות ידוע לי וכך אני מרגישה. העניין הוא , שיש לי רק סט אחד של בגדי שבת. ולא מרגיש לי נכון ללבוש בגדי חול בשבת. השאלה שלי היא האם מבחינה הלכתית עדיף לכבס את בגדי השבת שיש לי וללבוש בשבת , או ללבוש את אותם הבגדים שלבשתי בשבת הקודמת ( יש לציין שהם לא מלוכלכים אך יש מעט ריח זיעה , לא ניכר מאוד).
וכן לגבי מפת השבת שיש עליה כתם קטן , עדיף לכבס או לפרוס כמו שהיא עם הכתם בשבת הקרובה ?
3. בגדים תחתונים כמו חזיות ולבנים וגרביים , יש להקל ולכבס וללבוש מכובס בשבת ?
תודה רבה מראש !

תשובה:

שלום ברכה

1. אפשר לענות שבוע טוב ובוקר טוב, עיקר ההקפדה היא על אמירת שלום.

2. נשמע שהבגד עדיין בסדר ואין לכבסו לשבת, תלבשי כך. אפשר גם לבשם אותו מעט לפני שבת. מותר לנקות כתם ספציפי בברז ממפת השבת [לפני שבת כמובן].

3. מותר ללבוש בגדים אלו מכובס בתשעת הימים, גם לא לכבוד שבת.