ברכת הלבנה

שאלה:

מהם התאריכים שבהם אפשר/ צריך להגיד ברכת הלבנה למנהג האשכנזים?
האם ברכה זו היא חובה?
ואם זה חובה, וקשה להגיד את כולה… מה עיקר הברכה שעליה אסור לוותר,
מה המינימום ההכרחי בברכת הלבנה

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז שלושה ימים לאחר המולד אפשר כבר לומר ברכת הלבנה, הספרדים וקהילות החסידים נהגו על פי האר"י להמתין שבעה ימים, זמן אמירתה עד ט"ו בחודש [יש אומרים שגם בליל ט"ז ניתן עדיין לאומרה]. אינני מבין מה קשה לומר זה לא ארוך, אבל כמובן עיקרה הוא הברכה עצמה עד מחדש חדשים, כל השאר אינו חיוב של ממש.

שנזכה לכל הטוב. [בחודש זה נהגו לאומרה במוצאי תשעה אב].