תפילין דרבינו תם בקדושת ובא לציון

שאלה:

מה המקור לומר איתם קדושה?

תשובה:

אינני מכיר מקור לכך שיש ענין לומר איתם קדושת ובא לציון, מה שהובא בפוסקים הוא משהו אחר, שאף שעל פי סוד יש לומר עם התפילין ג' קדושות וד' קדישים, ניתן להשלים זאת עם תפילין רבינו תם, כלומר שלא תאמר שחייבים דוקא לומר את כל הקדושות עם תפילין של רש"י, לענין זה גם תפילין דרבינו תם מועיל. אבל שיהיה צריך בדוקא כך, לא מצאתי. ואני מכיר מקובל חשוב שמניח אחרי התפילה רבינו תם ולא מסיר מראשו טלית ותפילין של רש"י עד גמר הקדיש האחרון.

מקורות:

ראה אות חיים ושלום ס"ק ח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני מכיר אבל נשמע תמוה שהרי צריך להאזין לחזרת הש"ץ ואם כל המתפללים חולצים תפילין ומניחים איזו חזרת הש"ץ היא זו?