מקלחת בשבת של ערב תשעה באב

שאלה:

שלום רב,
אני סובל מאד מזיעה מוגברת. רציתי לשאול אם יש אופן שבו אוכל להתקלח בשבת שלפני תשעה באב (שחל ביום ראשון)
במידה וכן, האם יש הוראות מיוחדות לכך?

תשובה:

במידה ויש לך צורך מיוחד בשבת, זיעה מוגברת בשבת עצמה, ולא לצורך הכנה לתשעה באב, יש להקל לרחוץ במים קרים.

מקורות:

באופן כללי על רחיצה בשבת, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    הנקודה היא שאם הייתי יודע שאוכל להתקלח במוצאי שבת, הייתי יכול לשרוד בשבת. אך מכיוון שזה לא אפשרי, אני שואל האם בכל זאת אפשר להתקלח במים קרים.
    אני יכול 'לכוון' ו'להנות' מזה גם בשבת עצמה.
    מה הדין?

  2. קצת בעיה, לא כל כך בגלל שבת אלא בגלל שזה תשעת הימים, וגם בשבת לא שמענו שהקלו בענין הרחיצה כאשר בשבת היא עדיין לא נצרכת, אינני יודע.