טוסט חלבי עטוף בטוסטר בשרי

שאלה:

‏מעיקר הדין האם מותר להשתמש בטוסטר בשרי או חלבי לעשות טוסט בשרי או חלבי על ידי ציפוי של נייר כסף פעמיים טוב טוב שלא יהיה שום חורים ‏וסדקים לא חומרא ‏מעיקר הדין אם מותר או אסור. מסתבר לי לומר כן. ואם כבוד הרב אומר לא. למה לא ומאיפה המקור.? (‏אני ספרדי לפי מרן עובדיה יוסף זצ"ל)

תשובה:

מעיקר הדין, אם זה יהיה אטום כך שלא יהיה שום מעבר אדים בין שני הכיסויים, והכל שם בפנים יהיה יבש ונקי לאורך כל הכנת הטוסט, הוא לא יאסר באכילה. אבל המנהג שהובא בפוסקים בסי' צב שלא להשתמש אפילו קר בסכין חלבי לבשרי ולהיפך, ודאי שייך גם כאן, וקל וחומר הוא, ולכן מעבר לחשש האמיתי שזה לא יצליח, גם המנהג הנ"ל קיים כאן ואין לעשות זאת.