נטיעות לאחר ט"ו באב ערב השמיטה

שאלה:

שלום וברכה, שמעתי שמועה שהשנה עקב שנת השמיטה לאחר טו באב לא יתאפשר לשתול עצי פרי.
האם שתיל שגדל בתוך כלי שיש בו חורים שמונח על הקרקע מעכב או שנחשב כאילו נשתל?

תשובה:

עץ שנטוע בתוך עציץ נקוב [שיש בתחתיתו נקב בקוטר של 2.5 ס"מ לפחות, וגוש האדמה הנשאר בו מהעציץ די בו כדי לקיימו לאורך זמן, מותר לנוטעו עד ראש השנה. בפועל קשה לקיים דין זה, כי בדרך כאשר אתה מוציא אותו מהעציץ הגוש מתערער ושוב לא יוכל להתקיים בו. כמו כן זה מותנה בכך שהעציץ אינו על ריצפה מרוצפת מט"ו באב. בקיצור תשתול היום…