מצבה לנפטר – לשקר כדי לעשות נוסח על פי ההלכה

שאלה:

שלום הרב,
יש לי דוד שנפטר לפני כשבוע. הדוד לצערי גדל במדינה קומוניסטית וכל חייו חי כמו גוי. בשנים האחרונות היה חי עם איזה אישה לא יודע גויה לא גויה.
על כל פנים כעת האישה ההיא והבת שלה מתעסקים עם המצבה. אין לי איתם שום קשר וגם לא היה לי בעבר כל כך.
חשוב לי שהמצבה שלו תהיה תקנית על פי ההלכה. הם הבטיחו לבת דודה שלי(הבת של הנפטר) שגם לה אין כל כך קשר עם האישה הזאת שהם יעשו מצבה תקנית. אבל אולי הם גויים וגם אם לא מה הם כבר מבינים ביהדות.
האם מותר לי להתקשר אליה ולומר דבר שקר כגון: "חלמתי על דוד שלי בלילה והוא ביקש ממני שנוסח המצבה יהיה על פי ההלכה"?

תשובה:

מותר בהחלט, אבל אני לא בטוח שיעזור, אני בעד שפשוט תדברו גלויות ותגידו שכיון שזה מאוד חשוב ביהדות, אתם מבקשים שישלחו לכם את הנוסח לפני כן, או שיתאמו עם רב פלוני וכו'.

מה שהכי חשוב, מעבר לנושא של המצבה, זה שיהיה מי שיאמר קדיש כל השנה בכל התפילות, ומי שילמד משניות לעילוי נשמתו ושאר ענינים, אין לתאר גודל הרחמנות שיש על נפש אומללה שכזו שבאה למעלה לפני ריבון העולמים ומגלה שהיא עירום ועריה.

בשורות טובות.