ביעור מעשרות – פרוטה חמורה

שאלה:

שלום רב,
כשאני פודה "נטע רבעי" על מטבע (וכן מעשר שני), האם אני צריך לאבד את המטבע מיד? או שצריך לחכות לזמן "ביעור מעשרות" (בפסח)?
או שזה בחירה שלי האם לאבדה מיד או להשאירה אצלי עד ביעור מעשרות?

תודה!

תשובה:

אין צורך לאבד את המטבע מיד, אדרבה אנשים משאירים בבית "פרוטה חמורה" נניח מטבע של עשרה ש"ח שכבר חיללו עליו טבל ודאי, ועליו ממשיכים לחלל כל פעם בפרוטה עד שהשוווי מתמלא ואז מאבדים אותו. זה עוזר כדי לחלל מעשר שאין בו שווה פרוטה, שזה אפשר רק על פרוטה חמורה – מטבע שכבר פדו עליו.