פגיעה בזולת בין אדם לחברו

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לפני כמה חד' ב"ה זכינו לחתן את ביתנו.
לחתונה הגיעו אורחים שראו שיש שלחן ריק (מדובר בשלחן רזרבה שאם פותחים יש לשלם עליו מחיר גבוה).
הגיע זוג והתישבו שם. אנשים הסבו את תשומת ליבי שאבקש מהם לשבת בשלחנות אחרים שהיה שם מקום. ניגשתי וביקשתי מהם בעדינות אם בבקשה יוכלו להתישב במקומות פנויים והראתי להם.
הרגשתי ממש רע לאחר מכן שמא ביישתי אותם. ביקשתי מהם סליחה כמה פעמים ושלחתי שליחים שיתנצלו בשמי ולפייסם. הם אמרו שהם סולחים והכל בסדר והם מבינים ולא לדאוג ושאין להם קפידא עלי.
אך לי עדיין העניין מציק.
הזוג כעת לא גרים בארץ

האם נהגתי נכון
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכל בסדר ואין צורך להרגיש לא בנוח. אישית אדרבה לא הייתי מתנצל כי זה רק יוצר אי נעימות, נוהגים בטבעיות, ואומרים תוך כדי קריצה בואו תשבו כאן שלא יחייבו אותנו סתם על השולחן הזה ומחליקים את הענין וממשיכים. זה מסוג הדבריפ שאם לא תיצרי מהם משהו מעליב זה באמנת לא יעליב…