רחצה בתשעת הימים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.בחורה שיש לה וסת , ואמורה להגיע לרופא לבדיקה , יכולה להתקלח במים ובסבון במים פושרים בתשעת הימים ?
2. ביום שישי הסמוך לט' באב , מותר להתקלח כרגיל עם מים וסבון ולחפוף את הראש במים חמים לכבוד שבת קודש בלבד ולא למטרת הנאה ?
3. יש היתר לגלח שיער הגוף לאישה ולגזור ציפורניים ביום שישי לכבוד שבת הסמוך לט באב ?
4. בחורה שיש לה וסת זמן ממושך ארוך מהרגיל , מותר מבחינה הלכתית ליטול תרופות להפסקת הדימום הוסתי ?
תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה

1. כל אשה שיש לה מחזור יכולה לרחוץ את סביבות אותו מקום בכל מקרה שהרי זה מלוכלך.

2. בערב שבת קודש הראש ניתן לחפוף בחמין ומעט סבון ושאר בגוף בפושר איבר איבר. גם במשך השבוע אם מזיעים הרבה מותר לרחוץ איבר איבר בפושרים.

3. אם יש גנאי יש להקל, וציפורניים מותר בכל מקרה האיסור הוא רק בשבוע שחל בו וזה אין השנה.

4. תרופה זמנית שלאינה משנה משהו לגבי העתיד מותר.