צום תשעה באב למינקת

שאלה:

שלום הרב ילדתי לפני כחודשיים וחצי ואני גם מניקה וגם תחליף האם אני יכולה לאכול ולשתות בצום ? כי אם לא אניק יכול להיגמר החלב אם יום שלם לא אניק וגם יהיה גודש חס ושלום

תשובה:

שלום וברכה

באופן רגיל אין סיבה לחשש שיפסק החלב מחמת ההפסקה, תכיני את עצמך טוב לצום בשבת, ואז בליל התענית את יכולה להניק אז את עוד חזקה והכל בסדר, וביום זה כבר כמו שהולכים לעבודה, לא יפסק החלב מהפסק של יום מהבוקר עד הערב, בעזרת ה'. והילד ביום ישתה תחליפים או חלב שאוב מבעוד מועד. במקרה של גודש ניתן להניק כמובן…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כן אבח אני חודשיים אחרי לידה והגוף עוד מתחזק ובערב היא עלולה כבר לישון ואז לא אוכל להניק אז מה אוכל לעשות? ואני לא שואבת בכלל כי זה לא מצליח לי

  2. אין מה לשאול את הרופאה, את בריאה ב"ה, ולא שלושים יום מהלידה באופן נורמלי צמים בתשעה באב. אם יקרה משהו חריג תשאלי רב. הרופאה מן הסתם לא ממש מחשיבה את הצום אז היא תאמר שתאכלי… מה המשמעות של זה…