סוכה שהכניסו בתוכה ליכלוך או כלים מאוסים

שאלה:

שלום ,
1.האם סוכה שהתלכלכה בצורה קיצונית- כי אכלו בה ולא ניקו וכדומה נחשבת לדירה סרוחה ופסולה?
2.באותו קו- האם סוכה שקצת התלכלכה אבל מספיק כדי שהבעלים שלה יחשוב שהיא כבר לא סוכה ראויה בשבילו פסולה מאותה סיבה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

הפוסקים דנו בדיון דומה, לגבי האיסור להכניס לסוכה סירי בישול וכלים מאוסים האם זה פוסל את הסוכה, ולמעשה ההכרעה שאף שהדבר אסור משום כבוד הסוכה, היא לא נעשית פסולה.

מקורות:

ראה: רי"ף סוכה כג א בדפי הרי"ף, ובעל המאור והשגות הראב"ד ומלחמות ור"ן שם, בדעתו; ריטב"א סוכה כט א; רבינו מנוח סוכה פ"ו הי"ד; ב"ח או"ח סי' תרלט; הגהות חת"ס לשו"ע או"ח שם א; משנ"ב שם ס"ק ו, ושעה"צ אות יג.

שדנו, אם ניתן לקיים מצות "ישיבת סוכה" בסוכה שנמצאים בה כלים פחותים או מאוסים, ראה: רי"ף סוכה כג א בדפי הרי"ף, ובעל המאור והשגות הראב"ד ומלחמות ור"ן שם, בדעתו; ריטב"א סוכה כט א; רבינו מנוח סוכה פ"ו הי"ד; ב"ח או"ח סי' תרלט; הגהות חת"ס לשו"ע או"ח שם א; משנ"ב שם ס"ק ו, ושעה"צ אות יג