להכנס לכפר ערבי לתקן את הרכב

שאלה:

שלום וברכה, כידוע אמרו חז"ל "שאסור להתייחד עם הגוי( ואפילו עם גבר) מפני שהם חשודים על שפיכות דמים, וברצומי לשאול האם מותר ליהודי להכנס לכפר ערבי( בתוך שטח מדינת ישראל) לצורך עבודה ?כגון לתקן לגוי כל מיני דברים או שוחט יהודי שהולך לשחוט ( לצורך יהודים בהמות של הגוי ואם הן יצאו כשרות היהודי יקנה אותן , או לקחת רכב לתיקון או סתם לעשות קניות אצלם כאשר המחירים אצלם זולים מאשר אצל היהודי , תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לומר בזה אסור מותר באופן גורף, מן הסתם יש הבדל בין הסיטואציות השונות והמקומות השונים והכל לפי הענין, אבל ככלל, לא הייתי ממליץ להכנס לכפר ערבי לצורך פעילויות אלו שהזכרת, גם אם חוסכים קצת כסף בתיקון הרכב וכדומה, יש ביניהם לצערנו הרבה מאוד אנשים מסוכנים וקשה לדעת מנין זה יבוא להם… ואם נכנסי כמו לצרכי שחיטה, יש לבוא עם אבטחה בצורה מסודרת.