כיבוס בתשעת הימים

שאלה:

שלום כבוד הרב מספר שאלות לגבי תשעת הימים:
1. האם לאשה מותר לצבוע שיער? (מדובר בשורשים לבנים שלא נעים לי להסתובב איתם).
2. האם מותר לכבס שטיחון אמבטיה?
3. האם אפשר לכבס כל מה שקשור בילדים או רק בגדים? כלומר מצעים שלהם למשל וכו…
תודה מראש

תשובה:

1. אין איסור לצבוע שיער, הבעיה זה רק החפיפה אחר כך [משאלתך השלישית אני מבין שאת אשה נשואה, ממילא אין בעיה בכך, הרי בלאו הכי יש חובה גמורה לכסות את השער ולא רואין את הושרשים הלבנים].

2. אין לכבס שטיחון זה.

3. אם התלכלכו ואין לך אחרים עבורם – מותר. כמובן הכל מדובר בילדים קטנים שמלכלכים הרבה.