ייעוץ ללימוד לאחר בר מצווה

שאלה:

לרב שלום,
אני בחור שעבר לפני בערך חודש בר מצווה,
עד הבר מצווה למדתי ש"ס משניות וב"ה זכיתי לגומרו עד הבר מצווה..
כרגע אני יושב ומנסה לחשוב מה ללמוד,
התחלתי לחזור על הש"ס אבל אז חשבתי על לימוד הלכות ואז על קריאה בתורה ואז על גמרא- וכן הלאה.
אשמח שהרב ייעץ לי מה כדאי לי ללמוד עכשיו,
תודה רבה.

תשובה:

שלום ידידי היקר והצעיר, ריגשת אותי מאוד! ש"ס משניות לבר מצוה?! זה מיוחד עד מאוד… הכי טוב לפי דעתי לקחת מסכת קלה, כמו תענית, מגילה, וללמוד היטב, להבין טוב ולחזור ולשנן עד שיודעים טוב, לא למהר, לימוד כדי לדעת, וכך לאט לאט תכבוש עוד פרק ועוד מסכת ותגדל להיות תלמיד חכם גדול!

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עדיף ללמוד מגמרא רגילה, ובלי לחץ כמה שתספיק זה טוב, העיקר שתבין היטב מה שאתה לומד ותחזור על לימדך. אם אתה נתקע תעיין בשוטנשטיין, אבל תנסה להתרגל לאט לאט לסגנון הלימוד בגמרא רגילה. איך שתצליח זה טוב.