אני סובל מכאבי בטן נוראים כ 5 שנים ממוצאי שבת עד ליום שני

שאלה:

חבר שיש לו גם כאבי בטן המליץ לי שלא לאכול לחם בשבת. אני כל השבוע לא אוכל לחם למעט שבת בצמצום שאלתי. האם אני יכול לנסות השבת שלא לאכול לחם בסעודות ולראות מה תהיה ההשפעה?

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לעשות בדיקה לצליאק, יתכן שאתה באמת רגיש לגלוטן אז אין לאכול גם בשבת. אבל אם לא, אזי יש לומר שלא הכזית לחם הוא הבעיה, אלא ריבוי המאכלים בשבת, אוכלים הרבה יותר אוכל ממה שצריך, עוד מנה ועוד מנה, וזה בהחלט מכביד מאוד על בטן רגישה. תאכל כזית לחם, אבל לא צריך גם דגים וגם חמין וגם עוגות וגם גלידות וכו'…

בריאות טובה!!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אך מה הפירוש ברש"י "נשמה יתירה – רוחב לב למנוחה ולשמחה ולהיות פתוח לרוחה ויאכל וישתה ואין נפשו קצה עליו"

  2. כנראה הכל יחסי… למעשה אנשים רבים מרגישים רע אחרי שבת מהאוכל הכבד והמרובה, וכידוע תענית ביום ראשון קשה יותר – שינוי וסת תחילת חולי, אינני נדרש להסביר את הרש"י, פוק חזי שגם בשבת יש לשמור על הבריאות.