אמירת קדיש לאדם שהותיר רק בנות

שאלה:

שלום.
דודי הותיר רק בנות. חתניו ונכדיו, מגיעים לתפילות רק בימים נוראים.
אני אחיין שלו, יתום מאב, והתנדבתי לומר קדיש עבורו אלא שהדבר יוצר תחושה לא טובה אצל אמי, שביקשה שאמנע מכך.
לצערי, משפחת הנפטר לא מתכוונת למצוא מישהוא שיאמר קדיש לעילוי נשמת דודי.
כיצד לנהוג – האם לומר קדיש תוך התעלמות מבקשתה של אמי, או לנסות למצוא מישהוא שיאמר קדיש גם אם הוא אומר עבור מספר נפטרים?

תשובה:

יש לנסות לבקש ממשפחת הנפטר שיתנו כסף לצורך זה וכך יקל עליך למצוא מישהו שיגיד קדיש עבורו, אבל אל תצער את אמא. היא קודמת.

בשורות טובות.