עבודת גרפיקה שלא צלחה וגרמה הפסד של הדפסה

שאלה:

ביצעתי עבודת גרפיקה שהייתי אחראית גם על הדפסתה,
ההדפסה יצאה לא טוב ככל הנראה באשמתי,
על מי החובה לשלם לדפוס?
ומה לגבי התשלום על העבודה?

תשובה:

שלום וברכה,

הפסד ההדפסה מוטלת על הגרפיקאית. והגרפיקאית לא יכולה לדרוש תשלום על העבודה אם העבודה לא יצאה לפועל ואין ללקוח הנאה מהעבודה. אבל אם יש ללקוח עבודת גרפיקה ביד ויכולה להדפיס שוב ודאי שחייב לשלם על העבודת גרפיקה.

בהצלחה.

מקורות:

גרפיקאית שעשתה עבודה לא טובה והלקוח הדפיס את העבודה ולא יכול להשתמש בהדפסה והפסיד את כספי העבודה חייב הגרפיקאי לשלם לו על ההפסד של ההדפסה כדין מראה דינר לשולחני ונמצא רע שחייב השולחני. וכ"ש במקרה הנ"ל שההדפסה מוטלת על הגרפיקאי שההפסד עליו.

על עבודה לא מוצלחת לא ניתן לדרוש תשלום, ולכן אם העבודת גרפיקה לא יצאה ברורה ולא ניתן להשתמש איתה אין חובה לשלם.