לרכוש דירה שכבר יש למוכר קונה פוטנציאל

שאלה:

ברצוני לקנות דירה מסויימת, שהיה אדם שבא לפניי וכבר דיבר עם המוכר על קניית הדירה וסיכמו ביניהם מועדי תשלומין, אך לא היה עדיין חוזה/זכרון דברים. והדגישו שכל עוד ולא חתמו הם לא מחוייבים בשום דבר. האם מותר לי להציע למוכר סכום יותר גבוה מהראשון, או שמא יש דין עני המהפך?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקונה והמוכר סגרו על העסקה עם המחיר ותנאי המכירה אסור לאחר להציע את עצמו לדחות את הקונה הראשון, ויש בדבר משום עני המהפך בחררה ובא אחר ונטלה נקרא רשע. האיסור נאמר גם אם עדיין לא חתמו על שום מסמך. על  אם הקונה לא הגיעו להסכמה סופית מותר לאחר להציע את עצמו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רלז.