כסף שנמצא בדירה אחרי שנים רבות

שאלה:

האם סכום כסף גדול שנמצא בדירה אחרי הרבה שנים מאז שנמכרה לאחר
שיך לבעל הכסף (בעלי הדירה הקודם) או לקונה, הגר בדירה כבר הרבה שנים

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הדירה עברה כמה שוכרים ולא ידוע מיהו השוכר שהשאיר את הכסף – שייך הכסף למוצא. אבל אם מדובר בקונה שקנה מבעל הדירה וידוע שהכסף שייך לבעל הדירה, חייבים להשיב את המעות לבעל הדירה, למרות שעברו שנים רבות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רס סעיף ג ובש"ך ונתיבות שם, שמבואר שם שאם התחלפו שם כמה דיירים פעמים ששייך למוצא משמע שאם לא דרו שם כמה שוכרים וידוע ששייך למוכר חייבים להשיב לו.