ירושת האח הבכור בחלק האם שעבר לאב

שאלה:

אני האח הבכור(מלידה טבעית). אימי ז"ל, נפטרה לפני אבי ז"ל. שתי שאלות: 1.האם לאחר פטירת אימי, חלקה בירושה,עבר אוטומטית לאבי? 2. האם חלקי בירושה כבכור, הוא פי שתיים מכל אח אחר,מתוך ה100% ירושה שאבי מחזיק בידו ( 50% שלו, ו 50% של אימי)?

תשובה:

שלום וברכה,

בעל יורש את אשתו ולכן אם האמא נפטרה תחילה האבא יורש אותה, ובמקרה כזה הבן הבכור מקבל פי שניים מכל הנכסים – גם מחלק של האמא כיון שהחלק של האמא עבר לחזקת האבא.

בהצלחה.