לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוצאת פירות שמיטה לחו"ל

שאלה:

האם בכלל האיסור להוציא פירות שמיטה מא"י לחו"ל, אסור גם לקחת פירות לשימוש עצמי?
למשל, אדם טס לחו"ל ולוקח איתו כמה תפוחים לדרך ולבית מלון.

תשובה:

שלום וברכה

בפשטות האיסור הוא גם בפרי אחד שאדם רוצה לאוכלו שם, אמנם דעת הגר"ש וואזנר והגרי"ש אלישיב שבשעת הדחק יש להקל לקחת צידה לדרך.

מקורות:

ראה תוס' פסחים נב ב, וחזון איש שביעית סי' י בביאור דבריהם, וראה ס' משפטי ארץ פרק כ הערות 5-6.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אצלינו ישנם רבים שנמנעים מלרכוש אתרוגי א"י בשנת השמיטה מחשש זה (מישהו נטע "חזו"א" בקליפורניה לצורך כך) ואילו אחרים מארגנים החזרת הפרי לארץ לאחר החג. האם יש מקום להקל?