תפילות שלא מתקבלות – המשך

שאלה:

שלום,
הייתי היום בכותל ואמרתי את כל הספר תהילים
ויש לי שאלה
כתוב שמש רבינו התפלל 515 תפילות ולא נענה
אני התפללתי יותר ולא נענתי
מגיל 20 -365 ימים * 4 שנים אני מתפללת לזיווג ועוד לא התחתנתי

תשובה:

חז"ל אמרו שיש עוון שנקרא עיון תפילה, עיון תפילה פירושו שאדם מתפלל וחושב שבגלל התפילות מגיע לו משהו, הוא בטוח שעליו להענות בזכותן, יכול להיות שמה שמעכב את קבלת התפילות זו התחושה הזו. עלינו להבין שבורא עולם לא חייב לנו כלום, לא עשינו כלום ממה שמוטל עלינו ושאנחנו אמורים לעשות בעבודת חיינו, וכל מה שהוא נותן לנו הכל חסד, בזכות האמונה הזו תוושעי בעזרת ה'.

בשורות טובות.