שחייה בבריכה לצורך בריאות תינוק בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה. אדם שילם על מספר שיעורי שחייה בשביל בריאות התינוק. התרגיל מתבצע כך שאמא עם תינוק שחים בבריכה. האם מותר לעשות כך בתשעת הימים? ויש פה גם עניין של הפסד כספי, כי כבר שילמו על השיעורים ואי אפשר לבטל. תודה

תשובה:

אם יש בכך צורך בריאותי מהותי נראה שיש להקל. אבל אם אפשר לדחות או שזה רק תועלת מסויימת ולא ממש צורך, קשה עלי להתיר. הייתי ממליץ גם לאמא לעשות כמה שפחות הנאה, להיות כמה שיותר לבושה, ולהכנס למים רק בשיעור הנצרך. אני מניח שבדרך כלל היא גם שוחה להנאתה וכו', הפעם לא.

בריאות איתנה.