עבודת שמירה בשבת עם נשק

שאלה:

האם מותר לעבוד בשמירה במלון בשבת בתור קצין בטחון שכולל נשיאת נשק?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש צורך בשמירה, ואכן על פי חוות דעת מומחים הדבר נצרך, יש להקל. אולם אם אפשר על ידי גוי דרוזי וכדומה – אין מקום להתיר לעשות זאת על ידי יהודי.

מקורות:

למעשה במצב הנוכחי כלל לא ברור שהאקדח או הרובה הוא מוקצה, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כ הערה כח שסבר שהואיל ורוב תשמישו של אקדח הוא להרתעה [במקום שאין סכנה מוחשית] הוא כלי שמלאכתו להיתר, וכן במקום שיש סכנה מוחשית הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהוא משמש להצלת חיים דבר המותר בשבת, למרות שיש לפקפק בזה ולכאורה הדבר תלוי בנדון הפוסקים לגבי סכין של מילה אם הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהמילה ביום השמיני מותרת בשבת, לכן ודאי שיש להחשיבו כמוקצה אולם במציאות שלנו סברות אלו נותנות פתח מרווח יותר להתיר את טילטול הנשק שלדעתו יש בו צורך רב כיום.

כשאין כל צורך בטחוני הנשק נחשב מוקצה מחמת חסרון כיס.