נגיעה בכותל בימי נידה

שאלה:

שלום,
מותר לגעת בכותל בזמן מחזור?

תשובה:

שלום רב,

מותר לאישה להיות ולהתפלל בכותל. כמו כן אין איסור לגעת באבני הכותל, אולם יש שכתבו שראוי שלא תגע באבני הכותל.

מקורות:

ראה רמ"א או"ח סי' פח שיש שנהגו שאשה בימי נידתה אינה נכנסת לבית הכנסת אלא שהיום נוהגים בזה היתר ואין צורך להחמיר בכך. וכן כתב ביחוה דעת (ח"ג סי' ח') שכן הוא גם מנהג הספרדים, וכן כתב  בספרו יביע אומר חלק ט' יו"ד סי' י"א. אלא שלעניין הנגיעה באבני הכותל כתב בספר משנת רבי עקיבא (ר’ עקיבא סופר) סי’ יב שלא תגע באבניו בזמן שהדמים מצויים בה וכן כתב בספר דרכי טהרה עמ’ נז שראוי שלא תגע באבני הכותל בזמן שהדמים מצויים בה משום כבוד למקדש, ובספר טהרת הבית חלק ב’ עמוד רה כתב שיכולה גם לגעת באבני הכותל.