אשה ששומרת כסף לעצמה

שאלה:

אשתי כבר שנים שומרת את כספה בחשבון נפרד אני עובד וקורא תחת המשא מה עלי לעשות

תשובה:

שלום רב,

לא כתבת כיצד האישה צוברת את כספה אז אוכל לכתוב רק באופן כללי. הדין הוא שמעשה ידיה לבעלה ואילו הבעל חייב במזונותיה. אמנם האישה יכולה לומר איני ניזונת ואיני עושה. כלומר, אני אפרנס את עצמי ואז מעשה ידיה לעצמה. ובסיטואציה כזו, כמובן שעול הבית עצמו – פרנסת הילדים הם מוטלות על הבעל, אבל פרנסת האישה במקרה כזה מוטל עליה שהרי לקחה על עצמה את זה. אבל כל עוד היא לא אמרה את זה והבעל הוא המפרנס את האישה, מעשה ידיה כאמור הן לבעלה. אמנם יש נידון בראשונים ובאחרונים איזה מעשה ידיה לבעלה ואיזה מעשה ידיים היא יכולה לומר שזה שלה, אולם מאחר שיש מחלוקת בזה, כשם שהאישה יכולה לומר "קים לי" כהשיטה שמזכה אותה במעשה ידיה, הבעל גם הוא יכול לומר "קים לי" כשיטות החולקות ולהחזיק כנגד כספים אלו את מזונותיה.

תשובה זו נכתבה באופן כללי מבלי לדעת כיצד האישה צוברת את כספה במקרה דנן.