אישות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשתי ילדה ועברו כבר חודשיים אחרי הלידה ,היא הלכה לרופאה לבדיקה שהכול תקין ואכן הרופאה אישרה לה שהכול תקין, למרות שהיא לא קיבלה מחזור לאחר הלידה, זה לא קריטי מבחינת הרפואה, ביום הטבילה בערב שקיימנו יחסי אישות גילינו דם על הסדין אנחנו לו יודעים מה המקור של הדם, עברו כבר ארבעה ימים והכול תקין ואשתי לא מקבלת מחזור וגם לא יוצא דם.
עכשיו עבר שבוע מהמקרה ולכן אני מעלה את השאלה על הכתוב
מה עושים במקרה כזה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם כוונתך שהכתם היה בקצה התחתון של המיטה, סמוך לרגלים [ולא סמוך לראשה], זה בהחלט עשוי לאסור, כיון שאין לכם כל פצע ידוע שניתן לתלות בו, וכמבואר בשו"ע סי' קצ סעי' יג וסעי' נ. אלא שכמובן, אם כל כתם הוא פחות משיעור גריס – כעין מטבע של שקל – קצת יותר, או שהסדין צבעוני, אין סיבה לחשוש, כתם על סדין צבעוני אינו אוסר. במידה והוא בכל זאת עונה על התנאים של כתם שאוסר, מבחינת גודלו וצבע הסדין שהוא לבן, כיון שמדובר בדם טרי יש להניח שמחמת החיכוך בשעת תשמיש נוצרה רגישות מדממת בנרתיק, כמובן אסור לסמוך על כך בלא בדיקה, אבל אם אחות טהרה מוסמכת תבדוק ותאמר שיש רגישות מדממת באותו מקום ניתן לתלות בכך. אחיות טהרה יש בפריסה ארצית של מכון פועה ניתן למצוא באתר האינטרנט שלהם, או באמצעות הרב המקומי.

ערב טוב.