רוטב בשרי שנשפך על תנור חלבי

שאלה:

שלום וברכה
בביתנו נשפך רוטב בשרי חם [איננו יודעים אם יד סולדת בו] על דלת התנור החלבי מבחוץ, וחלקו נשפך על עוביה של הדלת ואף נכנס דרך חורים שיש בצד הפנימי של הדלת לבין שני הזכוכיות הפנימיות של דלת התנור (יש שלש זכוכיות), אך לא נגע בצד הפנימי של הזכוכית הפנימית.
נשמח לדעת את דין התנור.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מבחוץ תעשו הגעלה מקומקום רוטב, בפנים, אין צורך לפרק את הדלת, יש לתלות שמה שנשאר כבר נעשה מאוס ומקולקל, אחרי 24 שעות ששהה שם בחום של ימי הקיץ. בפרט שאין מגע פנימה והוא כבר מתייבש לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פחות מטריד אותי מה שפכתם, זה כבר פתרנו בעירוי מהקומקום הרותח [לא רוטב.. ]יותר מטריד איך מסתדרים עם מה שנכנס פנימה כשתפעילו את התנור ועל זה כתבתי מה שכתבתי.