מס חבר בית הכנסת – אני חייב לשלם?

שאלה:

בית כנסת שגר שם אדמו"ר וכל הזמן מגיעים חסידים לכל התפילות
ואין לי בבית כנסת כלום יותר מהאורחים לא מקום לא יחס וגם אין חשמל בבית כנסת (יש חשמל בשטיבל שיש כולל, ולא נעים לשבת בתוך הכולל) במשך שעות היום חוץ מבתפילות, ואפילו אחרי שהתחננתי לגבאי שאין בית כנסת לשעות היום לתושבים לא הגיע מענה האם עלי לשלם מס חבר?

תשובה:

בכל מקרה מס חבר אינו חובה אלא זכות, אף אחד לא יכול להכריח אותך להיות חבר בית הכנסת זה דוקא, אלא שזכויות שקיימות לחברים בלבד, במידה ויש כאלו, לא ינתנו אלא למי שמשלם. בדרך כלל זה בא לידי ביטוי במקום ישיבה, עלייה לתורה, עמוד ביארצייט, הנחה בעריכת שמחות וכדומה.

בכל מקרה זכות גדולה היא לתרום למקום תפילה ותורה.

בהצלחה