כיסוי ראש לאישה שאין לה שערות כלל

שאלה:

מה הדין ביחס לאשה נשואה שנפלו כל השערות שלה [עקב מחלת אלופיצ'יה], האם צריכה לכסות את ראשה מצד הדין? האם יש כאן איסור של מראית עין?

תשובה:

שלום רב,

אכן גם אישה כזו חייבת בכיסוי ראש ולא רק משום מראית עין. ראה בשו"ת אז נדברו (הגר"ב זילבר) ח"ז סי' פ' שנשאל בשאלה כזו, והשיב שהיא חייבת בכיסוי ראש מהתורה, וכך הוכיח שכן הוא גזירת התורה כיסוי הראש עצמו ובתוך כך את שערותיה. כלומר, בהחלט הסיבה היא משום צניעות ויופי השיער אבל מאחר שהאיסור הוא על הראש אין הבדל אם יש שיער או לא, ובכל מקרה חייבת בכיסוי ראש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיה לדברי הגר"ב זילבר יש מהראשונים בברכות דף כ"ד, שהתירו לאשה את השיער שחוץ לצמתה דהיינו היוצא מחוץ לכיסוי (וכן נהגו בכמה ארצות הספרדים עד ימינו אנו ממש, שאשה הוציאה צמה מהכיסוי) וכן נפסק להלכה בשו"ע ע"ה. ומכאן שמראה השיער אינו בעייתי אלא הראש עצמו אסור לו להיות גלוי.