אכילת בשר למינקת בתשעה הימים

שאלה:

האם יש היתר לאישה מניקה בתוך 24 חודש ללידה לאכול בשר בתשעת הימים ?

תשובה:

בפוסקים הובא להתיר למינקת לאכול בשר כאשר היא נזקקת לכך, ראה מגן אברהם תקנא כח ומשנה ברורה שם ס"ק סד ובכף החיים ס"ק קלז, אבל נראה לי שבזמנינו אין בכך צורך, יש שפע של אוכל מזין, דגים וטחינה מלאה קינואה ועוד דברים עתירי חלבונים, אם יש צורך שתאכל אבל יושם לב שבדרך כלל אין בכך צורך ואין להתיר בלי סיבה.

רוב נחת.