לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרומות ומעשרות מנענע לריח

שאלה:

שלום,
1. נענע בגינה – כשקוטפת עבור ריח בלבד – צריכה תרומות ומעשרות?
2. אם מבשלת נענע ורואה חרק בסיר – האם הסיר נטרף? אם לא – האם מראש יכולה לבשל נענע בסיר עם מים בלי לבדוק אותה קודם? – לצורך ריח בלבד
(כשאנחנו רואים איזה זבוב בסיר/צלחת אנחנו רק מוציאים אותו. עד כה לא התייחסנו לא לאוכל ולא לכלי כטרף)

תשובה:

שלום וברכה

1. "הנאה של כילוי" – כלומר שלצורך ההנאה מכלים את הירק, כמו להבעיר בשמן שלא הופרש או לבשל נענע שלא הופרשה לצורך ריח אסור, אבל סתם לקחת ביד להריח מותר. [תוס' שבת כו א, פסחים ט א]

2. הסיר לא נאסר בגלל החרק כיון שהוא נותן טעם לפגם.

3. אגב אין דרך באמת לבדוק נענע ביתית ולאכול, רק לסנן את הנוזלים בבד צפוף מאוד מאוד.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם האופן שבו את יוצרת את הריח גורמת לכילוי הנענע, כמו בבישול – אסור בלי להפריש, אבל סתם לקחת קווצת עלים ביד ולקרב לאף, מותר.

  2. באותו עניין:
    שכנה נתנה לי דג שהכינה עם פלפל חריף מהגינה. אני יודעת שלא הפרישה ממנו תרומות ומעשרות. את הפלפל עצמו כמובן לא אוכל אבל האם יש בעיה עם הדג שקיבל את התיבול ממנו?
    ובקשר לשמיטה: מבינה שמהפקר לא תורמים ומעשרים. מה צמחים שנמצאים בחצר/מרפסת גבוהה או סגורה או שכדי להגיע אליה יש להיכנס דרך הבית? מדרך הטבע אנשים לא יכנסו ויקחו

  3. 1. ודאי יש כאן בליעת טעם אסור, ואי אפשר לאכול מהדג שבלע מטעם הפלפל.
    2. זה שאתם מרשים למי שידפוק לבוא לקחת זה פוטר את בעיית ההפקר, הבעיה היא שיש צמחים חד שנתיים בעיקר, שאסורים בשמיטה מדין ספיחין, כלומר מה שצמח מהם בשמיטה אסור לגמרי באכילה, ואין לזה קשר עם הנושא של ההפקר שהוא נושא יותר בפירות אילן, כדאי להתייעץ ספציפית עם בית המדרש אמונת אי"ש בטלפון שלהם לגבי כל צמח שיש לכם.