טלטול כלב לצורך מתן תרופה בשבת

שאלה:

שבוע טוב הרב יש לי שאלה
יש לנו כלב בבית שהוא יחסית מבוגר [בן 13 שנים] ויש לנו בעיה איתה שהיא כבר התבגרה ושיש לה הרבה "נזילות" בגלל שהשרירים של אותו מקום נחלשו
שורה תחתונה היא עושה הרבה מאוד פעמים צרכים בבית וזה נהיה מאוד מטרד והביאו אותה לוטרינר שהביא לה תרופה במזרק [כמו סירופ של ילדים]
שמביאים לה דרך הפה וזה מחזק את השרירים של אותו מקום שימנע וברוך ה' זה עוזר
עכשיו השאלה ככה בעיקרון כדי להביא לה את זה צריך להפוך את הכלב על הגב ולנסות לפתוח לו את הפה בכוח ולהזריק ואז לסגור את הפה בכוח לכמה שניות כדי להמנע שהכלב לא ירק את זה וצריך להביא את זה לה פעם אחת בבוקר פעם אחת בערב וזה לא תרופה זמנית זאת אומרת שלא מפסיקים את זה אף פעם וכל יום צריך להביא לה את זה
ובעיקרון רציתי לשאול בשבת מה אני עושה עם העניין הזה כי בעיקרון הבנתי שיש כל מיני דינים של מוקצה וזה בעיה קצת
בעיקרון שאלתי רב אחד דרך בקו הלכה מסויים ואמר לי לנסות להביא לה את התרופה פעם אחת ביום שישי בערב לפני כניסת שבת ולדלג על הבוקר ולראות איך זה יעבור ובעיקרון זה יצא בעייתי מאוד,הבעיה שלה חזרה ובשבת כל הבית היא עשתה צרכים בגלל זה [קטנים]
מחילה מכבוד הרב אם הנושא מגעיל קצת כי זה מאוד בעייתי הנושא ואבא שלי מאוד קשור לכלב הזה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכלב בוגר כזה הוא לא כלב ליטוף שרגילים לשים על הברכיים כל הזמן וכדומה, כך שגם אלו שהתירו להרים כלב מחמד בשבת אני לא בטוח שיתירו כאן, מה גם שיש אוסרים בכל מקרה, ראה כאן ובתגובות שהבאנו בהרחבה בענין זה, לכן אינני יודע למצוא פתרון לזה.

שבוע טוב ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תודה רבה הרב
    בעיקרון זה כן כלבה של מחמד [כן מרימים אותה ואפשר לשים אותה על הברכיים] ולא לשם שמירה וכדומה
    בעיקרון הבעיה של נזילה התחילה רק לאחרונה זה חיית מחמד שגידלנו מאז שהיא גורה וכן מרימים אותה ומאז שמביאים לה את התרופה אין לה בעיה רק הבעיה מתחילה כשמפסיקים שיש לה בעיה של צרכים שהיא לא שולטת בזה אבל חוץ מזה היא בסדר מבחינה של צרכים

    יש צד להקל לעשות את זה ולהפוך אותה על הגב או אפילו בלי להפוך רק לפתוח את הפה בכוח להזריק ולסגור את הפה בכוח למספר שניות רק כדי שתבלע את זה כי אם לא מביאים לה את זה זה סיוט בנוסף לכך שבשבת אי אפשר לסחוט שמקשה עוד יותר שאי אפשר לנקות את הבית וכו והכל נהיה בלאגן בגלל זה
    תודה רבה הרב על המענה ושבוע טוב

  2. אני מבין שאפשר לשים על הברכיים השאלה אם זה היעוד שלה…
    שאלת הדיוט? האם לא ניתן לערב לה את התרופה באוכל שהיא אוהבת?

  3. לא בטוח אם נשלחה ההודעה הקודמת
    היעוד של הכלב זה להיות חיית מחמד,מלטפים אותה כל הזמן וזה בעיקרון היעוד שלה להיות חיית מחמד
    לא להיות כלב שמירה או דבר אחר

    ויש בעיה לשים את התרופה כי זה כמו סירופ כזה שנותנים לילדים וצריך לשים במזרק וזה בכמות מאוד קטנה יחסית ולכן צריך לפתוח לה את הפה ולהזריק מהר ולסגור את הפה