זמן עלות השחר לענין תענית

שאלה:

קיבלתי תענית מוקדמת(חמישי במקום שישי) של ערב ר"ח(התניתי לאכול ולשתות 'עד עלות השחר') ונהגתי עד עכשיו כשיטה של 72 דקות קבועות לפני הזריחה. עם זאת נודע לי שלעניין תענית צריך לחשוש לחישוב של 16.1 מעלות מתחת לאופק ובאמת כשבדקתי זאת באתר אינטרנט יעודי נמצא שלפי מיקומי הגאוגרפי הזמן המדויק נכון להיום הוא 4:14, ובוודאי אכלתי ושתיתי באותו זמן. אני מבין שלעניין נדרים יש משקל לכוונת הלב ולמרות שסתמתי 'עלות השחר' התכוונתי לשיטה המקלה. לעומת זאת תענית של ערב ר"ח היא יותר מ'סתם' תענית ואדם רוצה שהצום יעלה לו כתענית. האם נכון להחמיר ולהתענות ביום שישי? (מקווה שתבוא תשובה עד מחר מכל מקום אתענה על תנאי לפחות עד זמן מנחה קטנה)

תשובה:

שלום וברכה

העיקר להלכה הוא 72 דקות, ואף אם מחמירים לכתחילה, אין צורך להתענות שוב.

שבת שלום.