לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכשרת כלים שמשמשים לטיגון

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ידוע לי שכלים שמשמשים לטיגון צריך להכשיר אחרת
אך מה עם כלים רגילים שאני נעזר בהם לטיגון
למשל כפית כדי להוציא את החביתה מהמחבת, צריך להכשיר אותם גם כמו מחבת ? , אם כן יש אולי סרטון או הסבר מפורט ? .

תשובה:

גם בטיגון אם זה עם כמות של שמן אין צורך בליבון ודי בהגעלה, ואף שיש לך ספק מתי זה כבר נחשב כמות של שמן ומתי לא, בכפית שרוב השימוש בה אינו לזה, ואתה גם לא יודע שנאסרה דוקא בטיגון כזה, ודאי יש להקל, בהגעלה, ממלאים סיר מים ומרתיחים על האש, וכשהם מבעבעים מכניסים את הכפית לכמה שניות, מוציאים ורוחצים במי ברז. הסיר והכפית לא יהיו בשימשו חם 24 שעות לפני ההגעלה ויהיו נקיים.

שבת שלום.